2022-05-29
平時放假都好鍾意去南豐紗廠行吓,因為好有休閒嘅感覺,而且呢度有好多唔同嘅餐廳美食選擇,是一個不錯的地方渡過一個休閒的下午。呢日食嘅呢間Cafe裝修充滿型格特色,而且仲係寵物有善餐廳。.🦐鳳尾蝦墨汁意粉 $118黑紅配搭🖤❤️充滿型格,兩色形成強烈對比。鳳尾蝦新鮮彈牙,意粉食落彈牙,每條都沾滿香濃墨汁。.🍔車打芝士蘑菇醬牛肉竹炭漢堡配沙律菜及薯角 $148份量十足,個竹炭麵包和🐮牛肉漢堡扒都超厚身,牛肉食落juicy,肉味香濃。入面滋味香濃的🧀車打芝士,和香氣十足的🍄蘑菇醬,配上新鮮生菜和蕃茄,口感和味道都好豐富。伴碟還有新鮮沙律菜,酸酸甜甜,幾醒胃又健康。當然唔少得🍟炸薯條,係粗身的,又香脆。.🍎蘋果撻 配迷你馬卡龍 +$56 估唔到都幾大件,蘋果撻的撻皮酥脆,上面還有不少🍎蘋果肉,甜度適中,配搭造型可愛的馬卡龍和高貴的金箔,賣相十分吸引。.🍫朱古力心太軟(無麩質)+$58打卡必點,即整的心太軟,🍫朱古力味香濃,切開時,入面的朱古力醬慢慢流出,上面還放上了倒轉的🍦雲呢拿雪糕甜筒,造型超可愛,旁邊還有粒粒碎朱古力,賣相和味道都一流。.🍹Sunset Punch $58造型充滿日落的感覺,由
🦐鳳尾蝦墨汁意粉 $118
🍔車打芝士蘑菇醬牛肉竹炭漢堡配沙律菜及薯角 $148
🍎蘋果撻 配迷你馬卡龍 +$56
🍫朱古力心太軟(無麩質)+$58
🍹Sunset Punch $58
造型充滿日落的感覺,由紅桑子糖漿、雪碧、椰子啫喱、橙汁、菠蘿汁整成,味道有點似雜果賓治。
☁️白雲棉花糖(自選熱飲)$68
這個飲品是打卡必點!除了白雲版本,還有烏雲版本。我選了較可愛的白雲版本,而配搭的飲品是自選的,我就選了🍵抹茶拿鐵。抹茶拿鐵上面的拉花很美,而且抹茶味香濃。