2020-10-28
平時想食什麼?! 第一時間也未必想到食印度菜😅 很久之前食爵樂, 它還在亞士厘道舊址, 現已位於漢口道太子集團中心5樓. 前一晚經open rice 訂枱, 主餐牌有7折優惠. 當晚準時1930入座, 已達7成入座率首先餐廳送上一份免費脆烤麥餅. 本人覺得唔點綠色薄荷特色醬較為好味扁豆湯 $58湯是稀稀的, 有扁豆蓉, 有香料味, 飲第一啖味道一般, 要飲多幾啖才接受😅酥炸菠菜配洋蔥蕃茄莎莎伴薄荷羅望子醬 $108內有菠菜 蕃茄 洋蔥 芝士 番石榴 乳酪 薄荷醬 mix 埋一齊, 味道&口感非常豐富, 酸酸甜甜又香口, 食到脆脆又咯咯聲, 愈食愈有不同味道層次, 必食👍精選雜錦燒烤 $288烤大蝦🦐一隻: 肉質實, 有咬口, 味道不錯烤鮫魚🐟一件: 醃魚香料怪怪的, 不懂欣賞烤春雞&燒雞🐔件各一: 醃料味濃, 肉質普通🐑羊肉卷一件 : 朋友形容似肉腸, 味道ok (我本人冇食, 不知實情😅)不過, 我本人覺得這個菜 性價比不高洋蔥紅茄香汁燴雞球 $148濃郁番茄味 雞球滑滑 味道酸酸地 食落好開胃 必食👍菠菜蓉芝士 $118菠菜蓉配冇味芝士, 質地似BB糊仔, 味道食落辣辣地. 本人不
扁豆湯 $58
酥炸菠菜配洋蔥蕃茄莎莎伴薄荷羅望子醬 $108
精選雜錦燒烤 $288
烤大蝦🦐一隻: 肉質實, 有咬口, 味道不錯
烤鮫魚🐟一件: 醃魚香料怪怪的, 不懂欣賞
烤春雞&燒雞🐔件各一: 醃料味濃, 肉質普通
不過, 我本人覺得這個菜 性價比不高
洋蔥紅茄香汁燴雞球 $148
濃郁番茄味 雞球滑滑 味道酸酸地 食落好開胃 必食👍
菠菜蓉芝士 $118
菠菜蓉配冇味芝士, 質地似BB糊仔, 味道食落辣辣地. 本人不太喜歡😑
牛油烤餅 $38 & 蒜蓉烤餅 $38
食印度菜點會少得烤餅呢😜 牛油同蒜蓉味都不強烈, 勝在烤餅鬆軟, 配汁醬食物一齊食 絕配
另外, 我們也有叫洋蔥包 $38(忘記影相😅) 味道較以上兩種烤餅好味, 必食👍
餐廳細心位, 因為疫情關係, 每枱放了一支消毒搓手液, 方便客人使用
另外, 眼見服務員有三位, 只有一位比較勤力, 不知是否因階級問題?! 🤔 某一個員工只是收錢&向其他員工指指點點. 就算隔離枱埋完單&離開後, 都沒有即是執枱清理. 這點就要扣分了