2024-11-20
對於唔鍾意食飯嘅我嚟講,餃子係一個飽得嚟又冇碳水嘅最佳選擇。聽講呢間內地嘅餃子猛店嚟咗香港,主打即叫即包即煮,最得意嘅係你可以望住佢包,成個環境乾淨企,睇得開心食得放心。喺進入正題之前,我見到佢呢度都有我最鍾意嘅魚皮,佢呢個魚皮係好正宗,超爽脆,再加埋個滕椒麻辣味,香多過辣,連平時食唔到辣嘅朋友都話好味。我見呢度嘅雲吞同普通嘅雲吞有啲唔同,因為佢加咗蟹籽,令到食落去更多爽脆嘅感覺。佢每一粒都係一啖嘅size,大細啱啱好。咬開仲有兩粒蝦㖭,真係超足料。另外我哋叫咗個招牌煎餃,佢都有20種咁多俾你揀,煎餃我哋就揀咗粟米味,見到佢都煎得金黃色之餘都好乾身。咬開仲有粒粒粟米,超鮮甜。除咗普通食到嘅湯餃同埋煎餃之外,佢哋呢度仲有一種叫做拌餃,連撈嘅味道除咗平時食到嘅紅油抄手味之外仲有五六種俾你揀,但係因為朋友唔食辣,所以我哋揀咗個蒜香。呢一款係冬菇馬蹄餃,全部都好足料夠晒香甜。而除咗普通嘅豆漿之外,呢度仲有一款好特別嘅嘢,係鮮榨粟米汁,佢真係用新鮮嘅粟米去榨汁完全冇落堂,係飲到粟米嘅香味。
咬開仲有兩粒蝦㖭,真係超足料。
咬開仲有粒粒粟米,超鮮甜。
呢一款係冬菇馬蹄餃,全部都好足料夠晒香甜。