2021-04-16
為左慰勞兩位小主子,特登book左沙田麗豪酒店食好評如潮嘅池畔燒烤自助餐,一齊食餐好~呢個濠餐廳嘅buffet我地食得相當滿足!食物款式相當多,多到我都未試齊各款食物就已經飽到上心口,我最鍾意佢係池畔即叫即烤海鮮,有烤生蠔、帶子、龍蝦,仲有美國斧頭扒配紅酒汁、香煎鴨肝、豬仔脾、燒菠蘿,好好食啊~~凍食海鮮都有好多款,如龍蝦、鱈場蟹腳、大蝦、海螺,啱晒海鮮控嘅我。至於甜品控嘅家人一樣感到相當滿足!因為新推嘅莓果饗宴,有齊多款雜莓朱古力甜品,款款精緻~如雜莓軟心朱古力蛋糕、士多啤梨藍莓芝士蛋糕、3.6 牛乳朱古力布甸等,仲齊集3款雪糕品牌唔同口味雪糕任食,真係多一個胃都唔夠裝!呢一餐Buffet從多款食物選擇,到味道水準,以致池畔環境等,我真心覺得唔錯!池畔BBQ令我仿如置身泰國,大有渡假美食之旅feel,心思思想再book多一次啊!