2021-12-10
經朋友推薦,嚟到呢間餐廳。員工十分友善禮貌,招呼周到。我地一行人早咗15分鐘到,就俾我地入餐廳坐住先,無叫人企門口等。餐廳燈光較為昏暗,影唔到靚相,不過幾有情調。成晚就不停聽到happy birthday歌,我諗成間餐廳得我地無人生日,差啲就想扮自己生日。上餐前就送咗個餐包配sour cream,個包食落唔算太硬,個cream中規中矩啦,我朋友就唔多like。3個人總共叫咗3道菜,前菜係tuna tartar一件可以一啖過,味道不錯,以脆餅盛裝tartar,口感豐富。之後主菜叫咗juicy lobster rice,聽聞係必點,果然出色。首先龍蝦肉唔係霉嘅,未至於十分爽口但還可以(唔知係咪急凍,定係烹調方法影響)。而個飯係吸滿咗汁,粒粒飽滿同甜。另一道主菜叫咗rib eye(medium rare)。肉質係還可以,未至於嫩,係要𡁻多幾下嘅。個味道都係中規中矩,無特別風味。另外野飲方面,餐廳有bartender,所以有cocktail 飲嘅。cocktail 我就叫咗一款vodka + ginger beer+唔記得咩,嚟到係幾好飲嘅。餐廳飲cocktail多數預咗伏(多數藥水味),咁所
員工十分友善禮貌,招呼周到。
我地一行人早咗15分鐘到,
就俾我地入餐廳坐住先,無叫人企門口等。
餐廳燈光較為昏暗,影唔到靚相,
不過幾有情調。
3個人總共叫咗3道菜,前菜係tuna tartar
而個飯係吸滿咗汁,粒粒飽滿同甜。
另一道主菜叫咗rib eye(medium rare)。
肉質係還可以,未至於嫩,係要𡁻多幾下嘅。
個味道都係中規中矩,無特別風味。
另外野飲方面,餐廳有bartender,所以有cocktail 飲嘅。cocktail 我就叫咗一款vodka + ginger beer+唔記得咩,嚟到係幾好飲嘅。餐廳飲cocktail多數預咗伏(多數藥水味),咁所以呢度係算幾好。
最後埋單每人盛惠6xx (呢度無加一,要就俾錢個陣講明幾多%係小費),呢個地段餐廳收費算係咁,係值得嘅。