2021-03-09 1312 views
男朋友打黎話放工想打邊爐 要求如下: 旺角、唔要連鎖店舖、地道、抵食、四個人左諗右諗,突然醒起細個做part time 收工打邊爐地方 (真正既圍爐)小妹份part time都已經係2012年 數數手指都9年~ 一搵,竟然仲係度~ 即刻book位 7點半準時入坐,裝飾不變(一樣咁麻甩),坐低叫呀姐比餐牌(一樣冇呀姐理) 7分鐘後終於有人理,放低一set藍妹,問左一個咩湯底就閃可見,佢地真係好忙(笑),叫左個花膠雞湯湯底,MSG 好重~ 但都有至少六舊花膠四個人,坐大枱,叫到成枱野食手切肥牛、海鮮、手打蝦丸、墨魚丸、響鈴.......手切肥牛→ 有牛味,油脂均勻手打蝦丸→彈牙,有質感響玲→新鮮炸,屈機海鮮→有少少腥味湯底→MSG好重最後問左呀姐依度開左幾多年,原本已經14年!!!!!!!!!佢生存到14年,相信總有原因,有一班老食客,起碼你問我,我都仲記得
男朋友打黎話放工想打邊爐
要求如下: 旺角、唔要連鎖店舖、地道、抵食、四個人

一搵,竟然仲係度~ 即刻book位 7點半

7分鐘後終於有人理,放低一set藍妹,問左一個咩湯底就閃

四個人,坐大枱,叫到成枱野食
手切肥牛、海鮮、手打蝦丸、墨魚丸、響鈴.......

手切肥牛→ 有牛味,油脂均勻
手打蝦丸→彈牙,有質感
響玲→新鮮炸,屈機
海鮮→有少少腥味
湯底→MSG好重

佢生存到14年,相信總有原因,有一班老食客,
起碼你問我,我都仲記得
2021-02-27
$400 (Dinner)
  • 手切肥牛