2020-12-14 249 views
風味燒鰻魚飯🐟 $85日式竹筒飯,用上北海道星丸米,有口感。但略淡,味唔太濃。鰻魚🐟呢個價錢食到咁大條嘅鰻魚絕對超價。鰻魚味道濃,有魚油香味,咬落軟滑,帶有厚身嘅蒲燒汁嘅味道。面且肉量算厚。至於配菜方面,茶碗蒸值得一讚,有冬菇,蝦肉。非常滑,作為配菜已經好高水平。其他配菜有,時冷魚刺身,帶子裙邊,蜆,枝豆,海苔,同埋抹茶蕨餅。個人認為😋蜆正常發揮,而抹茶蕨餅作為一個小甜點都唔錯。咬落軟糯,有淡淡抹茶香🍵食完油膩嘅鰻魚作中和都唔錯😎其他配菜因為驚冷凍食物,會污糟同唔新鮮,所以就冇食到喇。但淨係食主菜同我介紹個幾樣好食嘅都已經值回票價。💫😕唯獨是呢到揾位麻煩,堂食要加一收費,所以就坐係岀面food court 座位。建議想食嘅朋友可以揾定位先再叫同行嘅人幫手order食物。人均消費 $100以下#竹京虎堂 #鰻魚飯 #九龍灣美食#九龍灣日本菜 #megabox美食 #hkfoodieclub
風味燒鰻魚飯🐟 $85

日式竹筒飯,用上北海道星丸米,有口感。但略淡,味唔太濃。

人均消費 $100以下

風味燒鰻魚飯
2020-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
風味燒鰻魚飯