2017-07-29
琴日同朋友行街果陣過馬路果時望到咁大個banner寫住黃記煌御膳名餚,仲傾緊晚餐食咩好果陣..我地就決定試新野,之後大約7點左右我地就上左呢間新店試試喇!到底咩係"三汁燜鍋"? 起初以為一般打邊爐咁...經過店員耐心講解...原來個燜鍋係無水烹調..只係靠10款不同嘅蔬菜底料本身嘅水份將所有材料燜煮,真係100%原汁原味!我地叫左兩款燜鍋: 牛蛙燜鍋 同 海鮮大軍燜鍋店員會親自埋檯為每檯客人燜煮燜鍋...服務非常貼心。店員1邊講解,我地1邊食住D涼菜期待個燜鍋快D燜煮好~夫妻肺片,辣味適中涼拌鮑片海蜇頭,鮑片鮮甜,海蜇頭爽口十足店員先放上底油,再先放10款蔬菜底料~再鋪上主料(牛蛙)..全部都係腿部! 啖啖肉! 另一邊嘅海鮮大軍燜鍋都鋪好海鮮等待數分鐘燜煮一下..再加上拌好的醬汁..加埋芫茜燜多1陣就食得喇~食得喇!嘩~牛蛙脾好好食~肉質勁滑!醬汁入晒味整個燜鍋成到一半左右,店員就幫我地加入高湯,落涮菜黎食喇~因為燜鍋份量都好足料,我地加多幾款涮菜都已經好夠飽!手工牛肉芝士丸,好彈牙!食時入面芝士會流出黎,小心熱親個嘴珍寶活扇貝,好大隻又新鮮~牛魔煌拼盤,份量十足,牛味濃郁!整體黎講,
我地就決定試新野,之後大約7點左右我地就上左呢間新店試試喇! 到底咩係"三汁燜鍋"? 起初以為一般打邊爐咁...經過店員耐心講解...原來個燜鍋係無水烹調..
我地叫左兩款燜鍋: 牛蛙燜鍋 同 海鮮大軍燜鍋
店員會親自埋檯為每檯客人燜煮燜鍋...服務非常貼心。
店員1邊講解,我地1邊食住D涼菜期待個燜鍋快D燜煮好~
店員先放上底油,再先放10款蔬菜底料~ 再鋪上主料(牛蛙)..全部都係腿部! 啖啖肉!
因為燜鍋份量都好足料,我地加多幾款涮菜都已經好夠飽!
整體黎講,成班朋友都食得好滿足,環境舒適,又有專人為你服務!
呢個價錢絕對合理!唯一可能冷氣唔係太夠,不過好彩飲品夠冰凍~
Other Info. :
新張期間: 惠顧滿$600, 可獲VIP 9折卡