2022-05-29
睇個標題,一定係覺得我係西客,如果唔係個廚師就唔會無啦啦咁話你啦?聽埋個故仔先⋯-行完山大約兩點九,同媽咪第一次嚟到呢間餐廳食下午茶。因為我唔太餓,所以只有媽咪嗌咗個香脆下午茶餐。(餐廳無低消)炸魚柳加西多士,熱奶茶。-由於媽咪唔可以食甜,所以落單時已經講明魚柳唔要沙律醬,西多士咩醬咩牛油咩蜜糖都唔要,落單嗰位職員就hea hea地話呢到咩都係自己落架喎~~~咁好啦,你講我就信你架啦🙋🏻♀️落完單睇到張單,見到得「西多士走醬」已經深感不妙⋯- 等咗7-8分鐘,就見到一碟無走牛油既西多士同一塊份量好大但有沙律醬既魚柳;(抱歉因為本身無打算投稿所以無影相)見到咩都無走,好自然就同另一個職員講返(有禮貌的),個職員收走就同廚房講,因為我地坐近廚房,就聽到廚房係到嘈,話張單只係打咗西多走醬、應該打全走咋喎⋯無耐,一碟新既西多同魚柳就上菜了⋯只見魚柳切開一半,反過背面就見到撥開咗沙律醬既痕跡,碟上面仲有殘留既沙律醬😂有說,臨時演員都係演員,喂但呢碟嘢完全唔專業囉,真係當個客傻既?好聲好氣同職員講,職員收走放返入廚房,叫廚師做過,高潮就來了😂😂- 只聽到廚師兩個收返嚟就係到鬧鬧鬧,其中一個女人仲要
聽埋個故仔先⋯
行完山大約兩點九,同媽咪第一次嚟到呢間餐廳食下午茶。
炸魚柳加西多士,熱奶茶。
(抱歉因為本身無打算投稿所以無影相)
無耐,一碟新既西多同魚柳就上菜了⋯
只聽到廚師兩個收返嚟就係到鬧鬧鬧,其中一個女人仲要重覆咗三次:
唔想食咪去第二到食囉!
Hey,廚師權力咁大既?
講真客人要求就一早講咗,你唔怪你同事打單將啲重點miss哂,怪個客人唔食你落錯既嘢,成件事好搞笑,講真可以食、可以撥走就唔叫你換啦!
算!本身都打算食埋就算,但見到呢碟嘢,真係忍唔住要Post上嚟,本來成條既魚柳得返一半,好擺明係故意架喎😂廢事再講會加料,食完就走,食個Tea食到成肚氣!
有問題唔去解決,解決提出問題既人!
不禁讚嘆一句:廚師權力真大😊
縮水魚柳