2021-08-27 1123 views
今日落雨又無乜嘢做,下午就試下網搵定今晚晚餐食乜先最近睇得韓國ASMR食炸雞食得咁滋味,而我又一直想搵下屋企附近邊度有好味韓式菜食,咁就主攻韓國菜嚟睇,又搵到呢間韓式餐廳喎,見評價都唔錯添👍🏻因為唔知份量係點就叫左兩個飯加兩個小食,但係小食都唔少😆我點左個軟殼蟹拌飯然後第一次自把自為無問老公食韓菜好唔好下就幫佢點左個牛肉拌飯,再side dish左一個泡菜芝士薯條同重點甜辣炸雞個軟殼蟹🦀唔晦幾新鮮喎,拌飯又有芝士🧀紫菜,白蘿蔔🥕又有醬汁好開胃🤤芝士🧀泡菜薯條🍟嘅芝士好濃郁,同泡菜都幾夾呀甜辣炸雞🍗個醬幾似另一間快餐嘅甜酸醬,如果分開上菜就好啦,因為我唔係即刻食個醬令炸雞嘅皮唔夠脆口,如果肉質嫩滑啲就仲好啦。原來張獨照影唔到喎😔今次知道份量咁多,encore時就會叫少一樣食物😃
今日落雨又無乜嘢做,下午就試下網搵定今晚晚餐食乜先

因為唔知份量係點就叫左兩個飯加兩個小食,但係小食都唔少😆

芝士🧀泡菜薯條🍟嘅芝士好濃郁,同泡菜都幾夾呀

今次知道份量咁多,encore時就會叫少一樣食物😃