2015-02-09
韓風吹不熄, 心思思又韓食了! 餐廳位置在樓上要經過排長龍才可搭電梯上去比較麻煩. 好彩無須等位, 坐位都算寬敞. 餐牌選擇不是太多, 好快選定了. Fruity 360, 是Iced Tea + Fresh Fruit, 生果有新鮮士多啤梨, 菠蘿和桃, 茶味頗濃但味道略甜. 冰凍可口係辛辣食物的好配搭 .哈朝錦滷雲吞, 炸得脆卜卜, 外皮有點似腐皮, 涵料有肉碎, 紅蘿蔔絲. 配以酸辣的醬汁好味. 部隊煱, 聽聞以前的軍隊為了飽肚, 將所有食得嘅食材一煱熟而演變今日的部隊煱. 材料十分豐富, 包括午餐肉、腸、泡菜、芝士、茄汁豆、菜等等. 湯底好香濃縮蕃茄味, 所有材料都吸盡湯的精華, 非常滋味. 唯獨芝士太少, 完全感受不到芝味和夾起黏著筷子的樂趣. 辣的感覺越食越强烈, 越食越想食, 終於又加多一個麵, 將個胃填得滿滿.
Fruity 360, 是Iced Tea + Fresh Fruit, 生果有新鮮士多啤梨, 菠蘿和桃, 茶味頗濃但味道略甜. 冰凍可口係辛辣食物的好配搭 . 哈朝錦滷雲吞, 炸得脆卜卜, 外皮有點似腐皮, 涵料有肉碎, 紅蘿蔔絲. 配以酸辣的醬汁好味. 部隊煱, 聽聞以前的軍隊為了飽肚, 將所有食得嘅食材一煱熟而演變今日的部隊煱. 材料十分豐富, 包括午餐肉、腸、泡菜、芝士、茄汁豆、菜等等. 湯底好香濃縮蕃茄味, 所有材料都吸盡湯的精華, 非常滋味. 唯獨芝士太少, 完全感受不到芝味和夾起黏著筷子的樂趣. 辣的感覺越食越强烈, 越食越想食, 終於又加多一個麵, 將個胃填得滿滿.