2009-08-25
星期一晚第一次去呢間餐廳,,俾佢超平既價錢同唔錯既口碑吸引X))沿住荃灣公共圖書館隔離既天橋行落青山道,,好快就搵到;DDD都有啲人等位,,等位係要顧客自己喺門口本簿度寫名同人數,,有位先有侍應出黎順住嗌number幸好我地之前既人都走晒,,好快就有位;D又有四人卡位坐,,好寬敞=DDD我地兩個人叫左蒜茸田螺, 肉醬焗飯, 牛肉漢堡pizza 同drink bar =9蒜茸田螺($20) - 田螺肉質正常,,大大粒有六粒,,蒜茸好多好香,,不過真係好多油肉醬焗飯($22) - 呢個係招牌+人氣菜式,,當然要叫;DD餐牌話個醬有用牛奶整,,我地撈勻晒個飯好靚仔=D啲飯係珍珠米但煮得較軟,,個醬好濃味又少少lau,,好好味;DDD不過份量略少,,個兜好淺=PP牛肉漢堡pizza ($30) - pizza有9吋咁大,,比pizza hut普通批仲要大;D牛肉漢堡好淋,,個pizza有好厚既芝士,,十分芝(+滋)味 *v*佢算厚批但比pizza hut既厚批薄=D 個邊亦好脆 ;)))pizza真係好飽肚;DDDdrink bar($13) - 我地飲左杯超甜雀檸後就去飲凍咖啡 =9 (有美
都有啲人等位,,等位係要顧客自己喺門口本簿度寫名同人數,,
有位先有侍應出黎順住嗌number
幸好我地之前既人都走晒,,好快就有位;D
又有四人卡位坐,,好寬敞=DDD
餐牌話個醬有用牛奶整,,我地撈勻晒個飯好靚仔=D
不過份量略少,,個兜好淺=PP
pizza真係好飽肚;DDD
drink bar($13) - 我地飲左杯超甜雀檸後就去飲凍咖啡 =9 (有美式或泡沫咖啡)
佢有指示教點整熱/凍咖啡,,平日少沖野飲會覺得好玩同少少狼狽;PPP
drink bar喺香港真係比較少見;P
另有調味料俾顧客拎去自己張枱度用
整體來說是經濟又好味既開飯之選=DDD
不過要有心機等位,,餐廳服務偏向自助,,男友就很喜歡這樣;D
呢間餐廳食物可能無咁多元化但相比類似既餐廳的確平好多!!!!
十分抵食!!!!!