2018-07-20 387 views
今日去探朋友,發覺新蒲崗真係五臟俱全,平時好少黎,所以冇乜留意原來附近都好多嘢食!朋友帶咗我去食海南雞飯,聽講係區內數一數二!我本身都好鍾意食雞,所以一聽到就好興奮~ 本身以為海南雞飯嘅鋪頭通常都係泰國餐廳,但係原來唔係,新蒲崗呢間係特色小菜,而招牌菜就係海南雞最特別係海南雞全部都無骨,而且切都好細件,方便入口,又唔使食到好麻煩。我最驚喜就係佢嘅醬料,海南雞特製醬(三選一),其實我都冇問係咩製造,但係唔係普通豉油辣油麻油另外,我哋叫咗西蘭花炒鮮魷,同埋墨魚炸餅。鮮魷還好,一般茶餐廳小炒嘅味道;至於墨魚炸餅就係超級好食😍 仲要好大份,兩個人根本食唔晒環境幾寬敞,衛生唔錯,價錢非常抵,因為佢叫餐就送例湯加飲品仲要有生菜!總之,呢餐好滿意,過開新蒲崗會再去幫襯

環境幾寬敞,衛生唔錯,價錢非常抵,因為佢叫餐就送例湯加飲品
仲要有生菜!總之,呢餐好滿意,過開新蒲崗會再去幫襯
2018-07-19
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 海南雞飯
  • 墨魚炸餅