2023-04-18
.@idontcarenoodles (大埔).我嗰人係車仔麵愛好者🤣不單只是港式情懷同時 好多餸好多選擇無論係唔飲控 or 好似我哋呢啲Gym L.. 其實都會有適合我哋嘅嘢食..呢間好似好多人話好好味今日經過大埔 一於買嗰外賣試試佢🫶🏻.三餸一面 $ 45一碗係(鮮沙薑豬手 +懷舊牛腩 + 蝦條卷 + 河粉)9.7/10.呢個價錢 份量足..三款餸都係大大塊 & 毫不吝嗇好鍾意佢嘅湯底 清新不膩口豬手 牛腩都好淋 好好入口蝦條卷同我哋expect唔係好一樣但係都好味嘅 似平時啲甜齋口感.. 但入邊嘅蝦滑感都係幾彈牙.河粉就絕對唔係邪惡嘅代表好多時大家覺得河粉肥係因為乾炒牛河🤣本身河粉如果無用油炒過 其實都係同其他澱粉差唔多GI & 卡路里嘅碳水.另外一碗係(咖喱魷魚 + 醬燒豬頸肉 + 瑞士雞翼 + 米粉)一樣.. 呢三款餸都係正常發揮份量cp值高.. 今次有少少麻辣湯底.. 真係欲罷不能佢哋嘅湯好啱車仔麵.btw佢哋嘅附送嘅菜譜好好味🤣🫶🏻.其中一間我下次會encore嘅車仔麵‼️計完先發現卡路里咁相近(開心大發現🤣).‼️營養知識如果想最大化降低不必要的卡路里但又有cp值高嘅滿足感
@idontcarenoodles (大埔)
我嗰人係車仔麵愛好者🤣
不單只是港式情懷
同時 好多餸好多選擇
呢間好似好多人話好好味
今日經過大埔 一於買嗰外賣試試佢🫶🏻
三餸一面 $ 45
一碗係
(鮮沙薑豬手 +懷舊牛腩 + 蝦條卷 + 河粉)
9.7/10
呢個價錢 份量足..
三款餸都係大大塊 & 毫不吝嗇
好鍾意佢嘅湯底 清新不膩口
豬手 牛腩都好淋 好好入口
蝦條卷同我哋expect唔係好一樣
河粉就絕對唔係邪惡嘅代表
好多時大家覺得河粉肥係因為乾炒牛河🤣
另外一碗係
(咖喱魷魚 + 醬燒豬頸肉 + 瑞士雞翼 + 米粉)
一樣..
佢哋嘅附送嘅菜譜好好味🤣🫶🏻
其中一間我下次會encore嘅車仔麵
‼️
計完先發現卡路里咁相近
(開心大發現🤣)
‼️營養知識
如果想最大化降低不必要的卡路里
但又有cp值高嘅滿足感
推薦餸:
(咖喱魷魚 + 懷舊牛腩/豬軟骨 + 流心蛋)
希望大家食得開心 & 放心
阿門🫶🏻‼️
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic大埔 #calorieswithmic港式