2024-09-03 707 views
天氣涼時,我鍾意食打邊爐,食左可以暖和少少,我哋就揾到咗呢間位於太子嘅「米走雞」。主打各 式特色既港式雞煲火鍋,多款選擇都可以滿足到你嘅味蕾 。😍😋🥘 ✅我哋開始推介首先菜式皮蛋芫茜湯,入面有完整嘅皮蛋同芫茜 ,湯底濃郁,皮蛋滑嫩,芫 茜清香,飲落真係有種滿足感,開胃又解油膩。🌱🥚🍲 🔀🔀 緊接住係美國桶蠔,新鮮嘅海味加上口感彈牙,咬落有海洋嘅甜味,食完口仍留香 。呢個 係實在係海鮮控嘅最愛,實在非常好食!😋🦪 ⏺⏺ ⏭⏭ Wasabi墨魚丸也是一絕。墨魚丸又鮮又嫩,配以日本嘅Wasabi,辣中帶香,有咗這個激盡嘅 滋味,真係既滋味又刺激 !🥢😍 最後當然唔少得青花椒牛舌,廚師掌握火候得宜,炭燒的香味加上青花椒的刺激,咬上一口 ,牛舌的嫩度再配上香四溢的炭燒味道,你就知道為咩人人都推薦呢款菜!真係好juicy!✨🥩🔄🔄 「米走雞」嘅確實做到港人愛火鍋嘅心,雞煲火鍋再配上各種特色菜式! 值得推介。

🌱🥚🍲 🔀🔀