2017-02-27 2156 views
本人食開都唔係貴野 好大部分原因當然係冇乜錢嘅關係啦😎其二 我認為有啲餐廳真係未必值得個個價位😓今次友人因為有cash coupon就誠意邀請我當然佢有百分之百嘅guarantee係好食 不過味蕾生係自己度 好食與否就由自己決定首先當日係習以為常嘅遲到先啦😑所以得我自己搭𨋢上去先叫左個我飲茶最愛----普洱勁可愛嘅茶壺 不過一拎上手😱勁重 真係辛苦哂甘多位waiter 同waitress🙈陳年普洱非常清 唔會有普通普洱嘅個啲浸得來會"喼" 一直保持住佢嘅甘甜 直到我地走(都差唔多傾左四個鐘😂)唯一可惜係個茶壺 又重 又唔保溫睇個menu我真係諗住食一次就算😩點知真係令我改觀喎首先黎嘅係鱘龍魚子糖心蛋 好有期望不過因爲蛋煙燻得太熟 根本唔應該叫糖心蛋🙁🙁亦都因為煙燻得太耐的關係 煙熏味道過重完全掩蓋左鱘龍魚子嘅味道第二樣餸 生拆蟹肉燴官燕 真心覺得好飲 好滑口 貼心嘅設計 下面有個蠟燭幫你保溫 不過唔知係我同友人傾得太耐計嘅關係定係原本係咪都會甘....飲到¾嘅時候發現個底竉咗😕第三樣餸 水晶鵝肝片皮鴨 我真係好中意佢呢間餐廳嘅貼心 本人就比較懶唔中意包片皮鴨 佢一份一份甘上 對我嘅講全
今次友人因為有cash coupon就誠意邀請我
首先當日係習以為常嘅遲到先啦😑
所以得我自己搭𨋢上去先
叫左個我飲茶最愛----普洱
陳年普洱
勁可愛嘅茶壺 不過一拎上手😱勁重 真係辛苦哂甘多位waiterwaitress🙈陳年普洱非常清 唔會有普通普洱嘅個啲浸得來會"喼" 一直保持住佢嘅甘甜 直到我地走(都差唔多傾左四個鐘😂)
唯一可惜係個茶壺 又重 又唔保溫
睇個menu我真係諗住食一次就算😩
點知真係令我改觀喎
鱘龍魚子糖心蛋
生拆蟹肉燴官燕
水晶鵝肝片皮鴨
第三樣餸 水晶鵝肝片皮鴨 我真係好中意佢呢間餐廳嘅貼心 本人就比較懶唔中意包片皮鴨 佢一份一份甘上 對我嘅講全部中哂我要求
冰焰鮮果黑豚肉
第四樣餸 亦都係我最愛同做回頭客嘅原因 冰焰鮮果黑豚肉 上菜之時 waiter會倒水係中間嘅乾冰到 就形成咗煙霧離漫嘅浪漫氣氛 雖然個名叫做冰焰鮮果黑豚肉其實係凍左嘅咕嚕肉 但係肉質 口感係好食好用 會有人覺得凍左嘅咕嚕肉咪會淋晒囉 當時我都係咁諗 所以佢嚟到嘅時候冇即刻食 繼續喺度傾計 都真係食嘅時候已經可能成半個鐘啦 不過外面仲係脆卜卜 同埋入面仲係好滑同keep住暖暖地😱真係唔知廚師族落咗啲咩魔法🙈
楊枝甘露雪芭
最後嘅甜品 楊枝甘露雪芭 其實我哋兩個都已經好飽 不過冇啲甜品落肚又點得😎一開始以為楊枝甘露雪芭就咁拎出嚟俾我哋 點知原來又係有人係你面前整嫁😮我仲好樣衰甘問佢發生乜事 你係咪去錯枱😂 不過我覺得冇朱古力醬會好啲 同楊枝甘露唔係甘夾🤔

總括而言呢餐食得好滿足 亦都有所改觀 我之後一定會再黎😉
2016-12-17
$700 (Dinner)
Dining Offer
Voucher