2023-11-27 159 views
前幾日朋友介紹呢間位於觀塘工業大廈入面嘅餐廳Cobber Noodle and Waffle ,特意過黎試下。我地走過人來人往、車來車往嘅工業區,入到餐廳後彷彿走到第二個空間,店內獨特嘅牆面設計配合溫馨嘅燈光,入口處擺放着一些綠植,營造出舒適嘅用餐氛圍,寧靜、自然嘅環境令我回歸悠閒的懷抱。以手機落單order食物,食物種類幾多,有飯、意粉、pizza、小食、甜品同飲品。飲品嘅種類都非常多,除有咖啡外仲有唔同特色飲品,而且價錢非常優惠。我地叫左蒜香蟹肉意粉、黑松露薯條、蜜糖芥末雞翼、藍莓提子伯爵茶糯米窩夫、百香果梳打、風味鮮奶咖啡。蒜香蟹肉意粉:用左新鮮蟹肉搭配細膩嘅意粉,意粉做得有咬口,蟹肉鮮嫩多汁,而且每一口都帶住濃郁嘅蒜香味,令人回味無窮。黑松露薯條:薯條炸至金黃酥脆,淋上黑松露醬,散發出濃郁黑松露嘅香氣,細心地額外提供黑松露醬,不論薯條定醬,份量都非常足夠,絕不孤寒,如果係黑松露或薯條嘅愛好者一定非常滿足。蜜糖芥末雞翼:雞翼表皮炸得金黃酥脆,內裏肉質鮮嫩多汁,做到外脆內嫰嘅效果。搭配蜜糖芥末醬汁,既香甜又微辣,與雞翼相得益彰,鹹香、辣味和脆爽嘅口感美味非常。甜品一早order左,

蒜香蟹肉意粉

蜜糖芥末雞翼

甜品一早order左,店員好細心,見我地食到差唔多過黎問我地要唔要準備,因為製作時間都要等15分鐘。
藍莓提子伯爵茶糯米窩夫:窩夫充滿伯爵茶香氣,外皮脆,而裏面係軟綿帶煙韌嘅糯米monchi。雪糕可以揀唔同味道,有綠茶,雲尼拿,朱古力,椰子,夾住香甜嘅雪糕一齊食簡直係一大享受。以藍莓同提子新鮮又香甜,令整個甜品更加獨特。

藍莓提子伯爵茶糯米窩夫

飲品方面價錢優惠質素高,百香果梳打味道清爽,清新嘅百香果搭配梳打水,口感酸甜,而且附帶半個新鮮百香果,可以自己倒入去,令人印象深刻。

百香果梳打

風味鮮奶咖啡,鮮奶與濃郁的咖啡完美融合,口感絲滑,香氣四溢,濃郁口感難以拒絕,拉花圖案更令我感到愉悅放鬆。

風味鮮奶咖啡

整體非常滿意今次用餐,食物好味,店員有禮,感謝朋友推介
蒜香蟹肉意粉
蜜糖芥末雞翼