2007-04-27 14 views
2007年3月31日星期六。看完森冤,去了標記樂園牛丸大王。兩個人想叫拼盤,可以食多幾樣,但拼盤中沒有滷水鵝,看到餐牌上寫著“拼盤不能加鵝片”但又有另一句“加滷水鵝——加$10”,不明所以,我們覺得可能鵝件可以,鵝片不可以。叫來的夥記惡形惡相,一開口就粗聲粗氣,“拼盤唔可以加鵝片呀!!”都唔想同佢講多句。費事最後都係一肚氣。另外又叫了個滑蛋蝦仁炒飯和一個菜芯全走。個乞人憎夥記又粗聲粗氣話“碟菜要收你10蚊呀下!!”(因為我們食潮洲菜,如果食粉麵只要$5便有菜)(多不公平!)我好想走架,係另一半勸我唔好為呢D粗人勞氣我才把飯吃完。潮洲拼盤:墨魚、生腸、紅腸、大腸等,紅腸唔得。生腸我唔食,其他OK。滑蛋蝦仁炒飯:算幾好食。無論D幾好食,要我咁受氣,以後唔使我再。

滑蛋蝦仁炒飯:算幾好食。

無論D幾好食,要我咁受氣,以後唔使我再。