2022-12-29
天氣咁凍,最適合就係打邊爐😍一向非常喜歡打邊爐嘅我哋,去咗呢間位於北角嘅新開火鍋店😚位於英皇道大街上,非常容易搵,古色古香嘅門面,無論坐車定行路,都一定見到☺️可以經大廈入口入,又或者經國貨公司入,萬一要等位,都可以在國貨公司行一陣🤭非常方便👍🏻🍴 三國演義鍋 🍴有三種唔同味嘅湯底😍貪心嘅我當然叫呢個啦😂包括有麻辣,蕃茄同菌湯底,麻辣叫小辣已經好夠勁🌶️🌶️食到後面係太辣,但係好香花椒味嘅👍🏻菌湯比較似清湯,蕃茄亦不過不失😚🍴 招牌手切牛肉 🍴建議大家叫大份,都真係幾好食,兩個人食大份就剛剛好👍🏻🍴 豆類🍴包括凍豆腐,響鈴,油豆腐串,全部都係吸湯嘅精華😍必點!配個麻辣湯底真係掂,我地兩人全部叫小份都夠🙂🍴 鮮蝦🍴份量都唔算少,蝦唔算好大隻,但勝在d蝦都好食嘅,肉都白嘅,亦走左蝦腸☺️🍴 老油條🍴另一吸湯精華😆不可或缺,而且佢係即炸,唔會好似麵包咁,非常好👍🏻呢間主打係成都火鍋,有好多出面冇得叫嘅野食,而且都定期推優惠😍下次可以book定枱去🙂
🍴 三國演義鍋 🍴
🍴 招牌手切牛肉 🍴
建議大家叫大份,都真係幾好食,兩個人食大份就剛剛好👍🏻
🍴 豆類🍴
🍴 鮮蝦🍴