2017-02-01
卡通馬卡龍雪糕筒🌈🍦 $68·又去葵廣,每次去都people mountain people sea 👩🏻🏔👨🏻🏞,無計,要執平野總要有啲付出,而要食平野總要先付出少少體力咁話⋯人潮擁擠,1830s Macaron終於出現係我眼前👀,我,終於有得食啦😂·決定食個卡通macaron雪糕筒🍦,首先揀個款先~有比卡超,Winnie the pooh,三眼仔同懶熊等等多款卡通圖案選擇⋯為咗符合我嘅性格,我梗係揀懶熊🙊(🤐靜雞雞話你知,其實有sailor moon嫁,不過每日只有極少量供應,好快賣晒)·🍦雪糕就有香芋,益力多,芒果,藍色嘅海鹽味,雲呢拿等等,我就揀咗cookies and cream夠晒安全✌🏻️topping 更有多種選擇,想colourful 或者淨色,想要有造型嘅,都有得揀,我就唔講咁多口水啦·由於即叫即整,所以大家都要比少少耐性等等⋯懶熊馬卡龍雪糕出現啦🍦💕,造型,殺晒!我一邊拎住食一邊有人望住🙈食時就要小心啲,話晒又macaron又雪糕咁大工程(好彩店家好細心比咗幾張紙巾我👍🏻)·雪糕係有少~少甜,但質感反而帶點黏性,唔通係咁所以影咗一段時間都未見溶🤔😂,cookies
由於即叫即整,所以大家都要比少少耐性等等⋯
雪糕係有少~少甜,但質感反而帶點黏性,唔通係咁所以影咗一段時間都未見溶🤔😂,cookies and cream嘅雪糕我真係食到cookes嫁😏;懶熊macaron食落又幾脆身,甜味無市面上啲傳統嘅macaron咁甜到漏,蘋果乾好鍾意😊💕,而點解個macaron會越食越脆身?店家解釋過,因為放在係雪糕上面,🍦雪糕嘅溫度會令佢變硬變脆👍🏻,所以開始食時會煙煙韌韌,會越食越脆身,係咪好特別呢?topping 揀咗粉色棉花糖,同啲雪糕一齊食,又有cookies 嘅脆,又有雪糕同棉花糖嘅軟棉,2種口感呀😆配埋本身雪糕筒啲七彩圈圈🌈,成個卡通做型,我食完覺得自己搵番啲啲童真咁大把😂🙈