2021-06-01
之前一直聽朋友介紹旺角呢間泰國fusion菜唔錯, 見eatxxx訂位有折,就去試下啦~先講下環境😌一入去成個環境裝修都幾靚, 幾多打卡位~ 係張櫈下面都有個籃方便放野, 都幾貼心但2人枱真係細左啲, 因為啲碟比較大隻, 所以要食快啲等佢收走先放到下一碟😂香煎帶子青檸蟹肉酥盒 $88 幾特別既餐前小食,而且都幾飽,酥皮入面塞左唔少蟹肉,因為加左青檸入去所以食落都幾開胃~ 泰式豬肉碎生菜包 $98呢到既生菜包唔太辣,亦唔會炒到個底成兜油,生菜亦洗得乾淨冬蔭公意大利扁麵 伴 扒大虎蝦 $168呢間係fusion菜當然要試下啲特色野,個汁都幾香冬蔭公味,虎蝦就一般般啦唔算好大隻,肉質唔彈牙不過又未到好梅個種,呢道菜我就唔推薦啦~蛋漿黃咖哩醬酥炸軟殼蟹配香酥餅 $168個份量都算幾大~ 好多軟殼蟹,同埋都係脆身既,唔係炸完擺左好耐或者啲汁浸到淋哂咁。不過就無乜辣既感覺,仲覺得有啲甜... 不過呢個一班人叫就岩啲,因為佢已經配埋香酥餅,如果兩個人食既話呢個都已經飽一半~雙色芒果糯米飯 $88雖然睇落都幾靚~ 但芒果唔甜,成碟都無咩味,只係靠個椰汁,都有啲失望 😓😓野飲就正常質素~ 整體黎講環境
先講下環境😌
一入去成個環境裝修都幾靚, 幾多打卡位~
係張櫈下面都有個籃方便放野, 都幾貼心
香煎帶子青檸蟹肉酥盒 $88
泰式豬肉碎生菜包 $98
呢到既生菜包唔太辣,亦唔會炒到個底成兜油,生菜亦洗得乾淨
冬蔭公意大利扁麵 伴 扒大虎蝦 $168
蛋漿黃咖哩醬酥炸軟殼蟹配香酥餅 $168
雙色芒果糯米飯 $88
野飲就正常質素~
整體黎講環境係幾靚,食物雖然係西泰fusion都有特色,但質素就一般,寧願去食番啲純泰菜既小店,價錢都算中等,意粉個啲就定價有啲貴喇,暫時試過今次都未有想再encore~ 不過呢到另一個賣點就係有室外可以shisha,不過我今次就無試啦~