2011-08-24
琴晚本身同埋D朋友諗住去食潮州棧,但係有個話評語好似麻麻地,臨時話想轉場。上OPENRICE睇,見到呢間未試過,決定去試下。好彩早到,7點鬆D仲有吉枱,等左一陣間亞姐俾張大枱我地三個人坐,但係就話最好可以8點半交到枱啦,個半鐘頭,真係儘人事啦三個人叫左半隻雞要中辣。先食D雞先,辣辣地D雞又滑滑地幾好味,但係唔夠麻就扣左小小分。食到咁上下就ORDER打火鍋配料,本身諗住點一個本地手切肥牛,可惜售罄,於是改左要手切肥牛,一個雙拼滑,即係墨魚滑拼蝦滑,游水鮑魚一人一隻,大花甲一人兩隻,金菇,娃娃菜,豬紅,再加多個大魚頭,冬菇,係咁多~肥牛:好好味,夠滑夠淋,又有牛味,一個大既三個人食都有D唔夠喉雙拼滑:幾好味,夠彈牙鮑魚:好新鮮,上到枱仲識郁,D湯夠滾一放落去好快就食得,所以真係好好味,夠哂鮮甜花甲:夠大隻又厚肉,索埋D汁,好味~!食到半路,朋友話嫌唔夠辣,加10蚊要左一碗雞汁再送多一碗辣椒,今勻真係刺激,由開頭多左小小辣到後來勁辣,味道保持到夠香,真係正~!每人二百蚊,價錢算合理囉,下次再約埋一班朋友再去食過
雙拼滑:幾好味,夠彈牙
花甲:夠大隻又厚肉,索埋D汁,好味~!
每人二百蚊,價錢算合理囉,下次再約埋一班朋友再去食過