2010-07-15
因為成日行過呢間韓國野,又見到門面有報紙有"例牌"讚既食評貼左0係度,就決定一試。入到去最令我印象深刻的,就是入面全人類(除左食客),個個都是黑面的!我一向知道阿豬媽不是會招呼令你賓至如歸,但也不至於一入到去就好似要睇面色咁卦!由頭到尾做野既係一個疑似菲律賓藉員工,或者佢做得太辛苦,所以面無表情卦!我地叫了一個二人餐,係燒肉既餐,佢MENU有五款肉,包括雞, 牛, 羊, 豬, 魷魚俾你揀三款!我們揀了雞, 牛, 豬。講真,肉又真係幾好味!雞唔鞋,牛好嫰,豬普通啦,都入味既!只係呢度佢真係放低晒D野之後就冇人會再理你!我地叫佢俾水,佢好似唔多願咁,隔好耐先拿支水過黎,倒左一杯俾我地就拿番走支水!好心啦!佢D水都只係REFILL水,點解唔放0係度俾我地自己勘?好多韓國餐廳都係俾水你自己飲到夠架啦!燒野喎!唔渴就假啦!我地兩個吉杯,佢真係又唔問我地飲乜,又唔拿水過黎!想點喎!好耐未試過呢D服務態度!我自己就點了一罐健兒可樂啦!跟住覺得可能唔夠飽!就點多左一個雜錦冷面!我剛去完韓國食完佢地既冷面,係好清的冷面,入面仲放住幾粒冰,好得意的。但原來呢個面係超幼身既面,入面有好多辣椒同辣椒醬撈成!或
跟住覺得可能唔夠飽!就點多左一個雜錦冷面!我剛去完韓國食完佢地既冷面,係好清的冷面,入面仲放住幾粒冰,好得意的。但原來呢個面係超幼身既面,入面有好多辣椒同辣椒醬撈成!或者因為凍食,叫冷面!但乜人食落去都唔會再覺得佢冷,因為辣到不得了,又油膩,食到落喉嚨就變到熱到不得了!我們食了少少就放棄,只因為同我地出入太大!或者我地真係唔知咁多,揀左野食啦!但真係好難食LAW!好似一擔擔油放入個口!之後會噴火咁!我真係接受唔到LAW!當然,呢個唔關佢地事,或者呢D 係呢味菜既特色都未定!但,記得呢個所謂冷面既雜錦冷面係一D都唔冷架!
前菜款色都有唔少!都係大路野!佢見我地食完就會收!咁有兩款我地食完叫佢再俾!咁同個韓國人講," CAN I HAVE SOME MORE OF THESE?" 佢一句得埋黎,"咩話?" 唉!我地咪答,"呢兩樣可唔可以加D", 佢冇應我地,但都入去添加俾我地!
我諗我地唔會再黎LAW,又唔係特別好食,又受氣!去附近韓國街0個度食就算啦下次!不過0個邊可能要等位就真既!!!