2013-09-14
其實之前已經同朋友食過,味道是不錯的,不過今次見佢服務唔錯,所以寫編食評讚賞下 。 環境:有2個鋪位,但地方唔算大,但都算乾淨 。 服務:比之前兩次好,朋友說因為灣仔開了分店,而家呢度客人少左,所以店員服務也好了一些 。 食 物:依然唔錯,我們點了個招牌雞煲 BB 辣,因為我本身唔食辣的,通常一大班人食時,會叫鴛鴦鍋,但今次忘記了,所以食食下都要過一過熱水,但D姐姐都比了個上湯我過食物,咁我都接受到個辣度, 除了叫雞煲,佢地個 小食 “ 涼拌秋耳 &涼拌青瓜 ” 個青瓜很爽脆,咬落凍凍地有些汁,中和到個辣味,相比下,秋耳較辣,但有些酸酸地,好易入口,雖然有些辣但非常惹味。 至於,雞煲依舊覺得都是那麼好食,味道夠香夠濃,雞肉夠滑,辣辣地又有些麻辣,仲可以放埋其他配料一齊煮個 “ 响鈴”“薯粉或者隨變粉” 味道好相近,都係 煙煙un un 咁,配合一路煲緊的雞煲,越來越入味,再加上一些蔥頭好香,但易由於個湯底越來越濃郁,辣度易都增加,一放菜落去,太辣,搞唔掂,就係呢個時候,店員送上 一碟醬汁,聲稱可以解辣的汁,係特別調劑的,有蒜有醋酸味咁還可以啦。之後見我們太辣,仲幫我們將
環境:有2個鋪位,但地方唔算大,但都算乾淨 。
至於,雞煲依舊覺得都是那麼好食,味道夠香夠濃,雞肉夠滑,辣辣地又有些麻辣,仲可以放埋其他配料一齊煮個 “ 响鈴”“薯粉或者隨變粉” 味道好相近,都係 煙煙un un 咁,配合一路煲緊的雞煲,越來越入味,再加上一些蔥頭好香,但易由於個湯底越來越濃郁,辣度易都增加,一放菜落去,太辣,搞唔掂,就係呢個時候,店員送上 一碟醬汁,聲稱可以解辣的汁,係特別調劑的,有蒜有醋酸味咁還可以啦。之後見我們太辣,仲幫我們將餘下的菜攞入廚房整熟,比返碟油菜出嚟。
所以今次食得好滿意,雖然食完由頭到腳都擁有麻辣味,但佢係我們食雞煲的首選。