Hiring
22 days ago
Salary negotiable
22 days ago
2022-05-06 223 views
呢間Sun Thai Restaurant 喺平時都見好多人排隊,小弟都食過唔少次,身為普通嘅打工仔梗係食lunch sets 啦,今日就同大家介紹下佢。🍲椰香青檸海鮮海鮮湯粉絲 $75等咗好耐下先送到,一上枱椰香的確好濃,正唔正宗我就唔知,聞落好正咁。一食入口有陣酸酸地嘅味,應該係青檸,我鍾意食酸,覺得好開胃。比咗好多粉絲,撈埋湯一齊食其實好正嘅,但無可能齋食湯粉架嗎,可惜嘅係啲海鮮配料一般般,魷魚新鮮唔梅嘅,算係唯一亮點。仲有幾隻蝦,雖然係爽身但唔知點解有啲腥。跟住就係啲魚片蟹柳,唔駛講都知係普通嘢。飽就一定飽,雖然個湯我鍾竟,但抵食程度唔高,唔建議叫。☕️跟餐嘅熱奶茶一般~🍖泰國街邊豬肉串 跟餐加$28豬肉串本身甜甜哋,配送嘅啲醬汁要有啲辣,唔太啱我,整體普通唔覺得需要特登加$28去換🥘🍚星馬咖哩雞配白飯 $75今次係同事叫嘅,小弟之前都食過,感覺好好多,咖哩係偏甜果種,雞肉多都算嫩滑,中伏機會低好多。總括而言,價錢喺灣仔嚟講係算係平平哋,以我嘅經驗揀配飯嘅餐會正常好多,食佢唔好對佢有太大期望就好了。諗唔到食咩食佢就啱。

🍲椰香青檸海鮮海鮮湯粉絲 $75
。跟住就係啲魚片蟹柳,唔駛講都知係普通嘢。
飽就一定飽,雖然個湯我鍾竟,但抵食程度唔高,唔建議叫。
椰香青檸海鮮海鮮湯粉絲
椰香青檸海鮮海鮮湯粉絲

☕️跟餐嘅熱奶茶一般~

🍖泰國街邊豬肉串 跟餐加$28
泰國街邊豬肉串

🥘🍚星馬咖哩雞配白飯 $75
星馬咖哩雞配白飯

2022-05-06
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)