2021-08-25
通常去 Soho 都係陪朋友去佢嘅飯堂,無乜探討其他餐廳。今次因 AE 有promotion ,好多地方用夠 $50 就減$25 ……咁我打算一次過去 Bakehouse 同 Schragels 買sourdough 同 bagels,順道再揀間餐廳試 lunch 。去前 check 過 openrice 見呢間幾多讚,去到都滿座,人多永遠最可靠,咪等一陣囉。首先呢一間係New York style嘅意大利餐廳如果大家係想搵正宗意大利菜呢,呢間就唔啱嘅,食物偏肥膩多油,尤其個 pizza ……蜆肉意粉嘅味,肉同linguine 咬口都算ok,espresso base 嘅凍咖啡都唔錯,最滿意係朱古力曲奇,不太甜同肥(呢樣唔夠New York 啦)………總結食物並不算很出色,但點解咁多人?呢樣就係服務,環境氣氛啦……打從入門招呼,安排座位嘅 elegant lady,到坐低會 reconfirm 問我係咪 regular water ok 嘅靚女(帶口罩睇落個個都靚)都會令你感覺氣氛 cheerful and helpful……如果大家有去過附近幾間老牌餐廳,嗰班友嬲爆爆嘅樣,就明我講緊
呢樣就係服務,環境氣氛啦……打從入門招呼,安排座位嘅 elegant lady,到坐低會 reconfirm 問我係咪 regular water ok 嘅靚女(帶口罩睇落個個都靚)都會令你感覺氣氛 cheerful and helpful……如果大家有去過附近幾間老牌餐廳,嗰班友嬲爆爆嘅樣,就明我講緊乜。
我會形容呢間係貼地版嘅米芝蓮三星服務態度,即attentive 但又不騷擾到你……忘了問她名字,anyway, thank you for giving us a wonderful dining experience during our first visit 。