🤗住屯門的朋友,有福了!🤩 未試過這個🦀蟹國天丼,真係要入屯門試下!!!.復活假期,行完山,來到屯門覓食,誤打誤撞來到這間平民小店。見係黃店,又只係等一張枱,就試下啦~ 都無做任何research就坐低點餐了。我們沒有點二人餐,散叫了一個烏冬,一個人氣no. 1的蟹國天丼。.🦀🦀🦀(10/10)蟹國天丼 $118,令我會比爆分佢,因為係我暫時食過最好,最足料,性價比最高的天婦羅丼飯。真心,無誇大,你睇相見到,一個飯🦀有原整一隻軟殼蟹,海量蟹子,芝士蟹子,不計成本的蟹肉,還有大量蟹膏可以撈勻全碗飯‼️軟殼蟹炸到酥脆,咬落去卜卜聲。蟹肉鮮甜而且勁多,有我好喜歡的芝士蟹子。其實就呢幾樣餸已經好滿足,但拎開啲餸,你發現飯面鋪滿蟹膏,真係超驚喜😱 再望真啲個價錢,只係 $118,無加一!仲係咪蝕本價?🍲 (7/10)日式炸餃子湯烏冬 $58OK.. 好激動咁介紹完個天丼,湯烏冬就其實無咩驚喜嘅,炸餃子都係炸得好脆,但多油咗少少,就係一個正正常常的烏冬。但價錢只係$58,其實我覺得對得住佢個質素架。
蟹國天丼

🍲 (7/10)日式炸餃子湯烏冬 $58