2020-11-25
收工打算去荃灣行街,即刻搵下附近有無黃店,見到呢間台灣野有一人一鍋打邊爐!即刻試下!今日人唔太多~ 有sofa位靠邊坐~都好舒服~入到去已經聞到好多人打邊爐ge味道~好香啊!晚市都好多選擇~ 其實米綫、飯都好吸引~不過我地已經決定左打邊爐~仲有一人一鍋!係呢d時候就最安全啦!我地叫左【日式壽喜燒sukiyaki牛肉小火鍋】$82,可選擇飯、台灣手工拉麵、台灣幼麵、肉燥飯等等都得~哇~真係好大盤!配料有牛肉片、包心菜、豆卜、洋葱、金菇、正方形魚腐、台灣腸、木耳、粟米還有番茄。牛肉分量都好多~而且蔬菜都好夠!湯底係好正宗的壽喜燒湯,比我平時食的係偏甜~如果中意甜的應該會覺得好好味~所有配料都唔洗額外dim醬料已經好夠味~我個人最中意牛肉片~比一般滑牛肉更加有牛味~我地分別追加左【美國肥牛片】$18~偏肥不過好有咬口~配合壽喜燒湯底非常夾~追加【美國黑豚肉片】$18,豚肉唔會鞋~我個人中意{十}多陣~會入味好多!飲品我叫左【愛文芒果汁】跟餐+$10~ 超大杯好抵飲!唔會太甜!仲可以+$5變成超大杯!個人好中意食呢個【正方形魚腐】~好甜好多汁~可惜得一舊~呢個係美國肥牛~雖
個人好中意食呢個【正方形魚腐】~好甜好多汁~可惜得一舊~
呢個係美國肥牛~雖然偏肥但好有牛肉味~都值得一試!
一人都係$100~好抵食~我地叫的拉麵分量太多食唔曬!下次黎應該會試下米綫或者臺式飯類~