2025-02-01
食完之後好有衝動即刻寫食評記低,因為環境氣氛服務都唔錯,值得推薦。最近去咗這間台灣過江龍燒肉店,真係好正!🔥 平日午市有好多雙套餐,最平價錢由$58到$118 性價比超高,食得好滿足!晚餐98-158嘅(拉到最低有Menu)朋友揀咗三款唔同的肉類,真係超級豐富。我點咗美國板腱牛同自然豚梅花,燒到外脆內嫩,肉汁爆棚,香味撲鼻,一啖落去真係好滿足!🤤鱸魚都好容易燒韓式雪蟹膏拌飯,重點推薦!蟹膏香濃,而且一啲都唔貴,高質之選!仲試咗佢哋嘅「日和極上盛合」肉質非常奢華套餐$298,入面有日本A5和牛、西班牙伊比利黑豚、無骨牛小排、龍躉石斑同鮮蝦。啲肉用咗「冷藏肉」,比普通急凍肉嫩好多!A5和牛嘅雪花紋好靚,油脂分布好均勻,入口即溶,牛小排肉味好濃,石斑魚燒完魚油香直接飄出嚟,正!套餐仲有味噌湯同白飯,份量好足。我仲升級咗雪濃牛骨湯,湯底濃郁到不得了,飲一啖就覺得成個人被肉香包圍!另外加咗個日本蔥花玉子飯,醬油同蛋汁撈飯,香到停唔到口!-如果麻麻哋鍾意食牛 非常推薦這款黑豚味道肉質都係非常好 份量又多可以單點自助吧都好正,有各種沙律同韓式小菜,泡菜、豆芽、醃蘿蔔、醬油鵪鶉蛋乜都有,生菜任攞,醃蘿
(拉到最低有Menu)
朋友揀咗三款唔同的肉類,真係超級豐富。
仲試咗佢哋嘅「日和極上盛合」
肉質非常奢華
如果麻麻哋鍾意食牛
非常推薦這款黑豚
味道肉質都係非常好 份量又多
可以單點
自助吧都好正,有各種沙律同韓式小菜,泡菜、豆芽、醃蘿蔔、醬油鵪鶉蛋乜都有,生菜任攞,醃蘿蔔酸酸甜甜,超級開胃,好鍾意!🥗
最後加$15食咗個焦糖歐蕾,焦糖脆脆哋,布丁滑滑哋,食完燒肉再食呢個,真係好滿足!🍮
。
總之,呢間店真係好正,食材新鮮💯已經book定下個星期再嚟食