2023-03-15 73 views
今日喺旺角呢度附近餐廳等位 期間見到呢間台灣食品百貨 估唔到入面咁多唔同類型嘅台灣食物,例如蚵仔煎,肉腸,鵝肉丸子,茶類,醬汁類等等今次我揀咗三樣食物醬燒雞屁股,阿木剝皮辣椒豬肉餃,嘉義水晶餃子豬肉餃子一客有十六隻,食落去有辣椒香但係唔會太辣,有少少辣椒反而更加開胃,內面豬肉都好足料,餃子漲卜卜,餃子皮同港式唔同,雖然唔薄但食落絕唔會覺得係厚皮,反而有d 煙韌,台灣風味十足! 水晶餃子呢個真係好有驚喜,喺香港都冇食過!外皮非常之軟糯qq,感覺睇起嚟似粉果,但又比粉果外皮更香又好味,內面肉碎餡料好好味,每隻餃子都手掌咁大,超級推介!醬燒雞屁股,台式熱門小食,醬汁濃郁惹味,有咬口又唔會鞋口,好似食緊淋淋脂肪,好味道又邪惡!如果唔係到我有位,真係要慢慢揀,眼花撩亂太多美食!

如果唔係到我有位,真係要慢慢揀,眼花撩亂太多美食!
TakeAway