2020-04-27 54 views
洪瑞珍三文治係台灣出名嘅食物,佢獨特嘅味道實在會使人迷試同對佢念念不忘。好多香港人去台灣都會特登去洪瑞珍排隊買嚟食,什至買返嚟香港當手信。同好多海外好多出名嘅食店/品牌一樣,洪家手作洪瑞珍二代就經香港總代理,喺香港自設工場每日生產,以後想食嘅時候就可以去佢哋嘅售賣地點買每日新鮮製造嘅洪瑞珍三文治嚟食喇。相信好多人都會問同樣嘅問題:香港依個三文治同台灣賣嘅味道一樣嘛?我可以答到你,就算係台灣嘅洪瑞珍,唔會話件件都一模一樣,但味道,賣相,香港版絕對同台灣嘅無咩分別。因為佢哋嘅配方、原材料及技術,亦都係由台灣入口、同埋都係由洪家二代新自教授同監督。香港嘅三文治暫時有8款口味:滿漢 (起司+火腿)、招牌起司、招牌火腿、草莓起司、橙醬起司、藍莓起司、芝麻醬同埋花生醬。原本諗住買哂8種嚟試嘅,不過我晏咗去買,無哂芝麻醬口味。招牌火腿三文治:即係台灣嘅招牌三明治。內餡火腿、蛋、沙拉、奶油,同台灣一樣咁好味,口感清爽順口。招牌起司三文治:即台灣嘅芝士三明治。內餡芝士片、蛋、沙拉、奶油,一樣同台灣賣緊嘅咁好食。口感清爽、芝士味濃郁。滿漢三文治:可以話係招牌火腿同招牌起司嘅結合。清爽之餘芝士味濃郁。草莓起

招牌火腿

招牌起司

滿漢

草莓起司三文治、橙醬起司三文治、藍莓起司三文治:士多啤梨、橘子同藍莓超香甜,芝士唔會蓋過咗果醬嘅味道。中意甜味三文治嘅、依三款果醬味係好好嘅選擇。
草莓起司
藍莓起司
橙醬起司

花生醬三文治:估唔到花生醬味可以係咁特別,而且一啲都唔覺得乾。非常之喜出望外,中意花生醬嘅朋友仔一定要試下。
花生醬
TakeAway