2017-01-08 480 views
黃昏去左西環貨櫃碼頭,夜晚再來西營盤食阿元來了的確係一個好行程。7點來到已有長長人龍,十張枱大概要等三十分鐘。要留意用餐時間只有三十分鐘, 真係有 d 趕點餐不久就來左魯肉飯, 熱辣辣既飯, 再加上肥豬肉,非常惹味令我想起台灣旅行時, 在其中一家街坊小店食既肉燥飯雖然聽之前食評話鹽酥雞普普通通, 但仍想一試。反而又不錯!酥脆可口, 雖然偏油再來係蝦捲, 反而覺得蝦捲普通, 好似酒樓既鮮蝦捲咁然後係芝士蛋餅, 入面的確有濃濃既芝士再加上煎蛋, 好味, 但好飽肚最後叫左野飲, 個人認為好好飲, 冬瓜茶既甜, 同奶蓋非常match 留意一點, 30分鐘叫用餐時間可說非常準時, 剛到三十分鐘已有服務員提醒, 個時我同友人才食到一半…不過服務態度係好既, 全程都有禮貌
要留意用餐時間只有三十分鐘, 真係有 d 趕

令我想起台灣旅行時, 在其中一家街坊小店食既肉燥飯
魯肉飯
鹽酥雞
再來係蝦捲, 反而覺得蝦捲普通, 好似酒樓既鮮蝦捲咁
蝦捲
芝士蛋餅
奶蓋冬瓜茶
不過服務態度係好既, 全程都有禮貌

2017-01-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
魯肉飯
鹽酥雞