6 day(s) ago
今日去開九龍灣,就同奴才爸喺德福商場搵嘢食,經過見到呢間餐廳有台式一人火鍋就二話不說入去試吓😋佢哋有三款一人火鍋,羊腩火鍋都只係$128都幾抵,而家餐廳仲有三款食物做緊$18限時優惠,餐廳性價比都幾高🤗麻辣鴨血鍋裡面有娃娃菜、金菇、冬菇,加上百頁豆腐、白蘿蔔、麻吉燒、鴨血、甜不辣仲有大豆皮,都幾多料架🤗鍋底嘅麻辣湯底真係非常非常濃郁,佢哋嘅湯底會比較辣,但夠刺激仲有一絲香麻嘅感覺🤤每一樣食材都吸收咗湯底嘅味道,特別係鴨血口感滑嫩Q彈,好似返咗台灣咁🤤百頁豆腐吸收咗湯底,咬落去有種嫩滑嘅感覺😋奴才爸就食一人餐叫咗「牛滋味」,入面有牛筋肉、蜂巢牛肚、百頁豆腐、白蘿蔔、唐生菜仲有烏龍麵。牛筋肉煮到Q彈軟糯,咬落去煙靭軟滑,非常好味😋蜂巢牛肚就更加唔使講,口感夠晒腍配合滷汁入晒味🤤仲有一份小食,媽媽嘅蒜香醬油手工餃子,裡面包咗玉米同豬肉,餃子皮薄而Q😋🤑 人均消費:~$125🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:燈籠滷味 (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
麻辣鴨血鍋
奴才爸就食一人餐
🤑 人均消費:~$125
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:燈籠滷味 (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖