2002-07-19
曾經叱吒一時既日本料理- 水車屋!知道水車屋話平左, 即刻就同個friend去試, 咁大個女都係第一次去呢間金牌日本料理! 但失望而回!一入到門口, 雖然我地打扮平民化, 但態度有善, 並無白眼. 之後選擇食鐵板燒, 眼見有四張檯, 但2張檯數埋都唔夠10個人. 而安排我地2個坐第3張.點左2份定食, 1份有帶子, 1份有鮑魚, 材料普通. 同其他鐵板燒商號無異. 成四百幾一份. 味道又過濃, 份餐入面, 又有燒成薯片咁既蒜頭, 又有洋蔥, 最後連九菜花都出埋黎, 醬料又濃, 成餐飯要勁飲茶, 茶芥20蚊都無蝕呀! 食完之後仲要即刻去街口間7仔買香口膠. 不過, 佢燒個份牛柳真係恰到好處, 我諗係成份餐最好既一味菜!最後上埋生果, 一入口感覺尤如去左卡拉OK! 又失敗, 我寧願佢比雪糕算啦!食到差唔多11點, 隔離2張檯既人都走晒, 剩番我地兩個包廳! 成晚發覺最特別之處係女人負責做鐵板燒!另一不善之處, 係坐埋檯既時候, 已經發現地下好跣, 因為有油, 但居然到我地埋單都冇人拖地, 真失敗!價錢平過以前幾多, 本人因為第一次去所以唔清楚, 但如果咁既價錢, 仲要無特別之處, 真係見識
成晚發覺最特別之處係女人負責做鐵板燒!
價錢平過以前幾多, 本人因為第一次去所以唔清楚, 但如果咁既價錢, 仲要無特別之處, 真係見識一次就夠.