去咗將軍澳探朋友 朋友養咗隻好得意嘅貴婦狗🐶 陪埋隻狗狗去散步玩完之後就搵間餐廳食 喺海邊附近都有唔少餐廳係Pet Friendly 最尾我哋就揀咗呢一間Route 99 裝修超得意 好有卡通風 現場都有唔少打卡位 除咗有個靚靚千秋可以坐喺度影相之外 門口位都有部應好型嘅電單車 環境非常之舒適同埋都好大 ,有比狗狗足夠嘅空間,佢哋嘅裝修都幾特別,地下用咗黑白階磚,橙色同埋Tiffany Blue tune嘅牆身。唔想諗咁多直接嗌左set dinner ,前菜有個羅宋湯,主菜我哋叫咗Roasted Lemon Pepper Chicken薯蓉烤雞 ,份量都幾大㗎,有成個半隻,呢啲原隻上既雞最驚乾到不得了,好彩佢哋整得唔係好乾,仲有啲薯蓉,薯蓉都食Creamy ,配埋啲汁都幾好食,另外仲有啲蘿蔔同埋花椰菜,不過可能真係純粹水煮,識落就感覺非常健康,冇咩味道😊Steak dinner set,朋友就叫咗牛扒,大大塊份量都幾多,配料都係薯蓉,牛扒煎得啱啱好唔會太老,根位都唔算多,記住叫medium 就OK啦。Pesto Shrimp pasta $ 148 ,呢個幾好,大概有八隻蝦,蝦都幾新鮮

Pesto Shrimp pasta $ 148 ,呢個幾好,大概有八隻蝦,蝦都幾新鮮幾彈牙,仲有少少松子擺起上面。

另外值得一提嘅喺呢度都鍾意可以早啲嘢食俾狗狗,價錢都唔貴㗎,食嘢嘅中途我哋仲比狗狗做咗寵物美容服務,沖咗個靚涼,啲毛鬆起晒真係好得意。
如果平時嚟到將軍澳嗰邊玩都不妨可以帶埋狗狗餐廳試吓,食物唔算係好高質囉不過現在狗狗有得食又可以美容,價錢又唔貴。