8月我就正式閉關一個月,仲要開始控制飲食(Join左PT呀🤪),要襯最後機會食多幾餐好吃的🤓,其中一間我嘅Top選就係湊湊🤩🤩🤩適逢7月係湊湊進駐香港五周年,而家佢做緊「5週年‧生日祭」,有全新產品,有優惠🤩!!抵🤤🥘第N次回訪湊湊,我最愛的鍋底始終是台式麻辣湯底和酸菜白肉湯底,麻辣鴨血豆腐和酸菜都可以無限續!!真係食湯底都飽1/3🤣,台式麻辣比較溫和,食極都唔厭,鴨血和豆腐都好好味;酸菜湯底都好高質,酸菜又好好味!🐂 🦞今次特別推出海陸盛宴,我揀左日本A4和牛三角胸小排🥹🥹🥹(會員換購價$98/非會員換購價$118),質素幾好,份量又多!超抵🤤🤤🤤🤤🤤(做到31/7/24) 。🤩今次仲食咗牛黃喉(灼15秒Ok! )、鮮魷魚、新鮮即剪豆苗、和企鵝丸(墨魚漿製),點企鵝丸可以叫店院幫手set場玩企鵝跳水😂令用餐體驗更加有趣!肉肉蛋糕就最啱生日慶祝!個福袋入面係八爪魚,誠意滿分 。另外調料自助區有小食、生果、飯:小食有筍片、涼拌魚皮、炸地瓜丸;水果方面,今次見到除了西瓜、哈密瓜、還有芭樂和柑果肉,比之前更豐富🤤;最屈機係仲有肉燥飯放題,重點是全部高質,仲要每枱都送左菠蘿沙冰(每人一小杯)和

酸菜湯底都好高質,酸菜又好好味!

肉肉蛋糕就最啱生日慶祝!個福袋入面係八爪魚,誠意滿分 。

另外調料自助區有小食、生果、飯:
小食有筍片、涼拌魚皮、炸地瓜丸;

最屈機係仲有肉燥飯放題,重點是全部高質,
仲要每枱都送左菠蘿沙冰(每人一小杯)和甜品😂
所以黎湊湊好難唔捧住個肚走🤤超滿足🤤!

最後,呢度有提供一壺熱茶,又可以點台式飲料,
招牌係大紅袍珍珠奶茶!大大杯🥹
總結是台味滿分又沉浸在美食幸福中的一晚 ,
來湊湊永遠都唔失望,除左無訂位就要等超耐之外。
2024-07-16
Type of Meal