2022-08-04
做咗Ruby Tuesday 會員都有一段時間,今日喺Timesquare行完街就嚟到呢間新開冇幾耐嘅分店試下。吞拿魚他他呢個係佢地嘅新菜式,加上淨係聽過牛肉他他,冇聽過吞拿魚他他,所以一於試下!第一個感覺係個擺盤好靚!食落好重日本醬油味,所以一時之間個腦tune唔到,因為明明係食梗西餐,幻想會用上西餐嘅調味料,依家就好似變咗食日本菜咁,感覺好有新鮮感。吞拿魚下面係牛油果,牛油果唔會過熟過淋,同吞拿魚幾夾,惹味又健康。特級西冷扒朋友話Ruby Tuesday 嘅牛扒係冇得輸嘅,佢揀咗medium rare同配磨菇汁,但今次啲汁就比較少,同埋好似俾咗medium 我地,不過都好淋,一啲都唔靭。個焗薯又係必食嘅,上面有芝士煙肉牛油同sour cream,雖然會好肥,不過咁好食,就算啦!
吞拿魚他他
特級西冷扒