2020-08-18
工作過後肚子已咕嚕咕嚕的響起來,又係吃下午飯的時間,今日好想食吉列豚丼,好快就行咗去Tamago-EN。一坐低便見到有期間限定的食品,看樣子櫻花草莓鮮奶係唔錯嘅選擇,便叫咗一杯。Iced Strawberry Latte 冰涼幼滑,士多啤梨加牛奶已經係絕配,再加上櫻花牛奶脆脆,顏色漂亮又帶有日本風情,好飲啊!吉列豚滑蛋丼 係我喜愛的午餐,豚肉給炸醬緊緊的包着,外面脆裏面的肉還是柔軟有肉汁的,好入味,加上滑蛋及日本米飯,柔軟可口簡直一流。炎熱的天氣要吃些開胃香脆的食物解解暑。Tamago-EN 的玉子串燒是值得一吃再好的食品,蛋香撲鼻,這兒用的雞蛋是由沖繩直接入口,質量有所保證,所以這些雞蛋是可以生食的級數。五款玉子都放有唔同的配料,有小蕃茄、三文魚、海藻醬、樽魚子沙律和蟹肉,將玉子的味道再提升,每一件都有唔同的口感,但最終我都係好欣賞蛋的香味。