2014-06-26 871 views
今日三人行嚟到屯門安定𠵱間sell新加坡食物嘅餐廳食。人流少,但就係因為'新加坡'𠵱三個字吸引我哋。原來都偏向自助式,要自己喺櫃枱買食物,立即俾錢,之後擺個牌,待應就會送餐過嚟。舖面環境幾好但一望出去就係人,如果揀坐某啲位會同路人距離好近嘅感覺,得塊落地玻璃隔住,會有你眼望我眼嘅情況。但店舖播住英文歌,又夠靜,有relax嘅感覺,都唔錯。我哋叫咗個海南雞飯、前後2客咖椰多士、西多士、蕃茄火腿蛋通粉、凍奶茶、2杯美綠恐龍(即係美綠飲品)丶泡芙。一共$160海南雞飯得幾舊雞,完全唔夠配飯,唔好食,雞唔新鮮,冇味,完全唔知自己食緊海南雞飯!價錢唔平,唔抵!咖央多士好食,好香,多士焗得剛剛好,一啖咬落去,滿足!所以叫完再叫。西多士配咖椰別有一番風味,但我prefer咖央多士,因為冇蛋味影響,更享受到咖央的風味!蕃茄火腿蛋通粉 有得選擇醒餐肉or火腿。 蛋係煎蛋,我以為係炒蛋.. 但個通粉唔錯,有好香濃蕃茄味。飲品方面,美綠恐龍好濃,飲多幾啖就會唔想飲落去,太''杰''! 搞到最後淨咗成大杯。 奶茶一般,同價錢質素合理。泡芙就普通啦,都唔會係自己整。總體,我都係最滿意咖央多士,最有特色、最好食!
一共$160
總體,我都係最滿意咖央多士,最有特色、最好食!其餘都有點失望,價錢亦唔平,但環境唔錯,舒適!不過始終覺得唔應該開喺安定邨,一來人流唔多,二來價格唔低,太多比𠵱間低價嘅店舖,好大競爭。

咖央多士
蕃茄通粉