之前喺西貢食過,一直心心念念佢個多士🤤知呢間喺堅尼地城都有分店,放假即刻同frd去食,當日下晝兩點幾去到都要排隊,算幾大幾開揚,不過環境就冇西貢咁舒服,嘢食都有少少唔同~-店員喺臨入去之前會幫你點定餐,你可以排隊個時就諗定要食咩💁‍♀️服務稍微唔夠貼心,到開始食嘢先有水飲,明明其他枱一早已經有枝水放喺枱面😵‍💫=====================🍞𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 $112西貢嘅𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡屬於厚多士,外脆內軟,呢度就分咗4舊,冇咁厚,口感係煙煙韌韌咁,唔蘸蜜糖其實唔係好甜,加埋mascarpone會香啲,然後我仔細睇menu先發現😱😱原來西環同西貢嘅𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡材料唔同!西環係落咗Espresso,所以有濃濃嘅咖啡香☕🍅𝑆𝑐𝑟𝑎𝑚𝑏𝑙𝑒𝑑 𝑇𝑜𝑓𝑢 𝑜𝑛 𝑆𝑜𝑢𝑟𝑑𝑜𝑢𝑔ℎ 𝑅𝑦𝑒 $125基底係酸種麵包,口感煙韌帶酸,番茄加豆腐味道好似番茄炒蛋,賣相都好似😂反而唔係好試到豆腐味,整體不過不失~🍼𝐺𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐹𝑟𝑒𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎 $88𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡味道清爽開胃,酸甜度適中,配有唔同堅果,仲有香蕉同石榴粒,整體營養均衡,個人覺得
之前喺西貢食過,一直心心念念佢個多士🤤
知呢間喺堅尼地城都有分店,放假即刻同frd去食,
當日下晝兩點幾去到都要排隊,算幾大幾開揚,
不過環境就冇西貢咁舒服,嘢食都有少少唔同~
店員喺臨入去之前會幫你點定餐,
你可以排隊個時就諗定要食咩💁‍♀️
服務稍微唔夠貼心,到開始食嘢先有水飲,
明明其他枱一早已經有枝水放喺枱面😵‍💫
=====================
🍞𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 $112
西貢嘅𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡屬於厚多士,外脆內軟,
呢度就分咗4舊,冇咁厚,口感係煙煙韌韌咁,
唔蘸蜜糖其實唔係好甜,加埋mascarpone會香啲,
然後我仔細睇menu先發現😱😱
原來西環同西貢嘅𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡材料唔同!
西環係落咗Espresso,所以有濃濃嘅咖啡香☕
𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡

基底係酸種麵包,口感煙韌帶酸,
番茄加豆腐味道好似番茄炒蛋,賣相都好似😂
反而唔係好試到豆腐味,整體不過不失~

🍼𝐺𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐹𝑟𝑒𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎 $88
𝑌𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡味道清爽開胃,酸甜度適中,
配有唔同堅果,仲有香蕉同石榴粒,
整體營養均衡,個人覺得幾好味💖
𝐺𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐹𝑟𝑒𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎
=====================
整體嚟講,個人比較鍾意西貢店,
西環店食物質素都ok,不過唔係幾好坐🥲
兩間𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡都好食,只係風味唔同,
個人就比較鍾意𝐺𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐹𝑟𝑒𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎嘅清爽口味~
𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡 𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡
𝐺𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐹𝑟𝑒𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑜𝑙𝑎