2024-09-21
今日嚟到所謂米芝蓮推介嘅大圍小廚, 絕無諗過畀一般嘅廣東小菜店差得肯。絕對喺任何一間酒家食到的畀佢還好!先講個湯, 老雞燉羊肚菌, 其實都唔係特別鮮味。胡椒蘿蔔糕炒蟹, 個蟹蓋刮到乾乾淨淨,未試過食蟹一啲蟹膏都冇, 個蟹蓋只係做裝飾, 蘿蔔糕佔全碟份量三分二。啫啫芥蘭根本味炒熟, 硬到爭啲咬唔開! 薯仔和牛, 一上枱我個仔仲問係唔係打仗, 細碟得可憐!不過最過份都係個吊桶, 又乾又韌, 食唔到唔想嘥, 但係真係冇辦法比自己帶返屋企!除咗食物之外,服務態度極差! 茶壺茶葉得少少, 根本唔夠茶味! 啲嘢未食曬就同你收!啲餸嚟齊食到一半, 就話同你包起, 簡直喺度趕客!再講, 地方狹小, 環境喧嘩, 空氣混濁,當兩三枱客都係嗌啫啫煲時, 煙燻到每一個人身都係油煙味, 十分討厭!價錢貴、食品差、服務劣, 只可說可一不可再, 唔會再有下次!