2021-03-24 263 views
星期日去左行菠蘿山,原路折返後便到屯門馳名的雲川朝聖😎雖然已經兩點下午茶時間,人龍依然不減,等左成半個鐘先有得入座由於兩人同坐一邊卡位,地方淺窄下只能快影一張相🍜酸辣豬頸肉米線(小辣)豬骨湯底香甜,非常夠酸很開胃,小辣比一般的微弱,輕輕過下癮好惹味。同時佢夠味得黎唔會太重口味,唔怕有普遍過鹹的情況,值得一讚💯米線軟滑👍🏻伴以蔥花、芽菜、酸菜和肉碎等燒豬頸肉外脆內軟,帶甜甜的蜜糖香,必叫偷吃了老公的香茅豬扒,可能沒有叫分開上,浸淋了沒豬頸肉般出色/除此之外,我地兩個仲好大食咁叫左兩個小食:🌟手撕雞雞肉滿滿,秘製醬汁惹味沾芝麻醬也很開胃,胃口大的朋友要試下!⭐️酸辣豬耳佢個酸辣汁好似泰式鳳爪咁,好酸好開胃不過食完口腔重蒜味,好彩而家有個口罩遮一遮/印象中我和老公兩人合共吃了大約$120,有飲品送,都算抵食!美中不足就是地點太遠了🥲如果有分店在荃葵青區,我一定會常吃!
星期日去左行菠蘿山,原路折返後便到屯門馳名的雲川朝聖😎
由於兩人同坐一邊卡位,地方淺窄下只能快影一張相

🍜酸辣豬頸肉米線(小辣)
米線軟滑👍🏻伴以蔥花、芽菜、酸菜和肉碎等
燒豬頸肉外脆內軟,帶甜甜的蜜糖香,必叫
除此之外,我地兩個仲好大食咁叫左兩個小食:
🌟手撕雞
雞肉滿滿,秘製醬汁惹味
沾芝麻醬也很開胃,胃口大的朋友要試下!

⭐️酸辣豬耳
佢個酸辣汁好似泰式鳳爪咁,好酸好開胃
不過食完口腔重蒜味,好彩而家有個口罩遮一遮