2011-07-08 312 views
從朋友口中得知這間食店好多人幫襯, 她們去了 3 次都因等位太耐而沒有食過. 難得我入黎葵芳, 就去碰碰運氣. 今次我地有備而去, 我們決定晚一點才去, 希望避過多人時段. 我地四點半食個豐富ge下午茶餐打定底, 跟住九點才出發.去到已見到有十數人等緊位. 可能過左用膳高峰時段, 所以我地 4 人只需等 20 分鐘就有得入坐.其實我地係等位時, 已睇定餐牌揀定食乜. 我地一坐低就立即落單, 快點祭祭五臟腑. 我地點左 4 餸 1 飯 :1. 荷葉飯 : 真係好香及好味, 內有軟軟蓮子及鮑魚粒, 飯粒夠香.2. 冰梅骨 : 梅子味入晒 d 排骨, 不過記住要當場食晒佢, 唔好打包, 因為我朋友就係打包左呢碟野, 第二天吃則變得唔好味3. 豆角炒雞軟骨 : d 雞軟骨好鬆香, 食到唔停得口4. 啫啫通菜煲 : 好香, 內有豬頸肉, 入晒味5. 三杯雞 : 我幾位朋友都勁讚, 話係 5 樣野之中最好味, 雞夠滑, 又有九層塔香味大家都好滿意, 希望有機會再去試

3. 豆角炒雞軟骨 : d 雞軟骨好鬆香, 食到唔停得口
4. 啫啫通菜煲 : 好香, 內有豬頸肉, 入晒味

大家都好滿意, 希望有機會再去試
荷葉飯
啫啫通菜煲
三杯雞
冰梅骨
豆角炒雞軟骨
2011-06-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
荷葉飯
啫啫通菜煲