2021-12-09
公司附近開咗呢間「不要對我尖叫」一開始係俾佢個名吸引嘅,雖然個名好長但係又幾搞笑,不過今次食呢一間並唔係公司附近,今次特登走到去旺角新店,順便行吓街-Drinks-🍎桃膠蘋果茉莉🍵💰$42有我最愛嘅桃膠😍高纖維!女士恩物,口感又好,桃膠飲品可配雪梨或蘋果,我要咗蘋果茉莉,好多蘋果粒粒、桃膠,少甜咗味道啱啱好,似食糖水咁滋潤☺️一邊行街一邊飲住幾方便😋🍵宇治抹茶鮮奶🥛💰$34本身想少甜,但店員溫馨提醒因為多抹茶粉,有可能會苦,所以就要返正常甜度。最後甜度真係啱啱好,奶同抹茶一樣香濃👍🏻-Waffles-🧀Ham and Cheese Potato Waffle🧇💰$26芝士薯仔嘅配搭唔似食緊waffle,似食薯仔咁,都好味🐷Seaweed Meat Floss Waffle🧇💰$32紫菜同肉鬆係天作之合,窩夫外脆內軟,覺得最好食係呢個!🉐推介🉐🍫Chocolate Waffle🧇💰$24朱古力醬都幾多,個waffle質感好食,感覺似牛角包啲酥皮咁🉐推介🉐☕️Tiramisu Waffle🧇💰$28Waffle一樣好食,面頭嘅Tiramisu好似cream咁,賣相吸引🉐推介🉐一向鐘意窩夫,所以
-Drinks-
🍎桃膠蘋果茉莉🍵💰$42
🍵宇治抹茶鮮奶🥛💰$34
-Waffles-
芝士薯仔嘅配搭唔似食緊waffle,似食薯仔咁,都好味
🍫Chocolate Waffle🧇💰$24
☕️Tiramisu Waffle🧇💰$28
一向鐘意窩夫,所以最欣賞呢間茶飲店有埋窩夫,有得飲有得食,窩夫又好味😋我哋2個人食咗4個窩夫,好滿足!一人一個真係唔夠🤣😛
💰$186/2ppl
🚩不要對我尖叫,日常茶間, (旺角中心1期) (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心1期地下G16A-C號舖