2020-12-16
其實想試呢間朱古力好耐 不過覺得好貴😭估唔到同媽咪心有靈犀咗 佢買咗番嚟🤤食完飯都一口氣食晒5款😎呢間野貴嘅pt應該真係包裝靚 幾grand🤣同埋個口感真係幾軟滑 明明食落口係硬脆feel但係入到口就好smooth即化嘅感覺😋.Pralines🤎 $150/100gTradition cremino三層奶油巧克力粒同dark cremino三層榛子黑巧克力粒 最主要分別就係朱古力嘅濃度👀兩款都食到好香嘅榛子同杏仁味👅前者就係牛奶朱古力+白朱古力 後者就係牛奶朱古力加黑朱古力😛我鍾意後者多啲 因為佢冇咁甜 係甘苦嘅可可味🥰Tiramisu提拉米蘇56%巧克力同creme caramel焦糖奶油巧克力 都係用黑朱古力外殼包住軟滑嘅內餡🤤tiramisu好出色 咖啡味幾濃郁☕️後者咬開有焦糖流心 好有驚喜 不過就偏甜🥳呢兩款味道同口感層次都好豐富💓Mini chocaviar 75%純黑巧克力粒 相對比較普通 成粒都係黑朱古力 味道好單一🥺不過都好在佢幾有口感 加咗啲朱古力脆脆喺面😝
Pralines🤎 $150/100g