2015-02-27 607 views
又到吹水時間, 唔知點解今日唔係假期或前夕, 但成個新城市都係咁多人, 為咗吹水, 又嚟返呢間食, 雖然明知食唔飽, 不過可以吹水吹飽丫嘛~上次食咗意粉, 今次試下個焗薯, 睇下會唔會飽肚D?  吞拿魚焗薯、碎蛋迷你牛角包、沙律配熱檸水  吞拿魚焗薯唔係太大個, 只係一個女士拳頭咁上下大, 雖然D人話焗薯可以連皮食, 但我始終唔係咁接受到, 驚佢冇洗乾淨, 同埋唔消化, 因為焗薯個皮係比較厚身, 所以都係淨食肉好D..........估唔到佢D吞拿魚有咁多, 雖然係吞拿魚茸, 但一啖有凍凍地的吞拿魚, 又有熱熱地的薯肉, 味道唔錯  碎蛋迷你牛角包係要加配的, 好似係多幾蚊, 但我驚淨係食焗薯同沙律唔夠飽, 所以叫配理呢個...........可能係我放耐咗先食, 雖然D碎蛋仲係凍凍地, 但個牛角包已經唔暖, 好彩仲保持到好脆  沙律都係幾條菜, 加少少沙律汁, 幾開胃  熱檸水D檸檬唔係一片片的, 係1/4舊, 好難督, 要用2支木條仔, 1支叉住佢, 1支督佢, 咁先督到, 但都唔係好出到D檸味又係坐到十點先走, 不過都唔係最後果枱, 唔知下次吹水係咪又嚟呢間?

上次食咗意粉, 今次試下個焗薯, 睇下會唔會飽肚D?

吞拿魚焗薯、碎蛋迷你牛角包、沙律配熱檸水
 沙律都係幾條菜, 加少少沙律汁, 幾開胃

2014-06-26
$56 (Dinner)