2024-09-05
佢地新開張時食過一次, 食物新鮮, 湯底好味, 所以諗住再去. 果日係星期日, 晏晝打去諗住BOOK位, 但係接線既員工話冇得BOOK. 我諗住可能唔可以BOOK即日, 所以7點鐘去WALKIN. 我同當時門口職員A講有隻狗, 佢話冇問題, 叫我地拎飛, 不過可能要等多一陣. 等左一個鐘, 當時門口換左另一個職員B, 我就問佢, 我拎左飛, 有隻狗, 請問仲要等幾耐? 我等緊佢答既時候, 又有其他人問佢問題, 佢可能同一時間應唔到咁多, D語氣超差咁答D客, 仲同我講, 叫我唔使等, 今晚唔會有位比到你. 我話, 下, 一個鐘之前你個同事唔係咁講, 如果比唔到, 你地唔好叫人拎飛, 同埋早D等我去搵其他餐廳食. 跟住佢仲 要好晦氣咁話, 咁我宜家真係比唔到枱你吖麻姐姐! 我真心好嬲, 因為我覺得我一家大細等左一個鐘, 唔到我問你都唔同我講拎飛冇用, 你走啦. 仲要係AIRSIDE入面, 帶住寵物搵野食已經好困難, 我比佢地浪費左一個鐘時間. 而一句交代都冇又鬧客, 係咁叫我走, 禮貌零, 絶對唔係一般正常服務性行業應該有既態度. 最後之前企門口既職
最後之前企門口既職員A見到, 先幫我地安排張枱, 好明顯餐廳入面D職員完全冇溝通, 一多客就亂晒籠. 由於果陣已經8點幾, D小朋友已經好肚餓, 又帶住隻狗好難搵位, 我地結果都有食. D野食幾好味都冇用, 因為食到一肚氣, 我一定唔會再幫襯. 個惡劣員工B冇著制服, 我懷疑呢間餐廳佢有份, 如果係咁的話, 我絶對唔會想再比錢佢賺.