2019-08-01 90 views
想試美好年代好耐,不過好可惜香港無佢最出名既珍珠奶茶班戟😢。不過點都要會一會佢地既烤布蕾波波茶🤤!-美好年代選址喺銅鑼灣一個安靜既轉角位,不過都算易搵。黎之前我睇左openrice好耐,因為我見同一個地址有兩間餐廳,仲以為自己搞錯😛,原來真係同一個地址,不過美好年代就主力係地下做外賣,而佢既野飲就會供應埋比樓上既Neighbor。呢個合作方法都幾好,可以一次過試哂兩個餐廳😝!-因為要避雨,所以今次可以上去坐下試埋Neighbor。不過佢既裝修風格係走工業風👷🏻,燈光比較陰沉,條樓梯同無燈無咩分別😂,行個陣要小心啲。Neighbor係一間西式餐廳,有意粉/Risotto/PIZZA/Burger/Main Course食,睇落都幾吸引,而且價錢都唔算好貴🤙🏻。-不過我只係黎避個雨,所以就普普通通叫左個Lunch Set。Lunch Set 由$48-$118不等,意粉/Risotto/Burger/Steak 每樣都有兩三款比你揀,幾多選擇,燒春雞同肉眼扒都只係$68同$118,以銅鑼灣食Lunch黎講都算平✨👏🏻!-Carbonara $48份量唔算太多,平時會食剩既我都清得哂🍝,Ca

Carbonara $48
份量唔算太多,平時會食剩既我都清得哂🍝,Carbonara味唔濃,要靠洋蔥同煙肉吊味😶,奇怪既係我食到有少少酸味,唔知係忌廉定芝士邊一邊出事☹️,雖然so far都無肚痛,但對呢碟Carbonara都幾失望。

烤布蕾波波茶 $29
成個Lunch最滿意呢杯烤布蕾波波茶😌,上面既焦糖燒得好香,即使搞云左都仲飲到濃濃既焦香味😍。奶蓋香濃,好重芝士味,質感杰杰地,好食😘!黑糖味濃郁,好香奶味,黑糖珍珠煙韌彈牙,邊咬邊滲啲黑糖出黎,正!
雖然個日落大雨,餐廳無乜人唔算好忙,但侍應普遍都有啲呆滯😅,
有時係佢面前招手都睇唔到,有時仲坐左喺卡位道休息添🙂,員工攰,想休息其實我都理解接受到,但我覺得至少要係客人睇唔到既情況之下🙈。