2023-12-20 215 views
走入咗間唔錯嘅日本餐廳,望住個角切魚生飯,感覺得意得意嘅擺盤,真心覺得今場唔係蝕底交易🍣!飯盒打開,個個魚生色彩繽紛,鏡頭一定要定格咗先得。試咗啲吞拿魚,口感扎實又肉厚,搭埋啲軟綿綿嘅魚卵,口感啱啱好,好滿足呀😋!瞄咗一眼旁邊嘅蝦,鮮美得滯,而且唔似市面嗰啲,呢啲水準,食落去真係好過癮,一啲都唔寡味。之後試下啲三文魚,係嘛,肉質嫩滑,甜美嘅油脂就喺舌尖輕輕融化,令人一試難忘。要講嘅係,雖然份量睇落唔多,但食落真係剛剛好,食完唔會覺得過咗飽。而且呢度嘅價錢算係相宜,值得一試。整體黎講,如果你周圍遊蕩想搵個地方飽餐一頓,呢間絕對係個唔錯選擇👌!轉角可能就會遇到愛,但係遇到美味嘅機會你就真係唔可以錯過啦!幫襯過後仲會諗住再嚟一次,下次可能要試吓其他嘢啦👀!