2024-09-09 114 views
今次同朋友係荃灣玩完之後,咁啱經過二派克,即刻買返幾件翻屋企食。都知道即叫即炸要等一段時間,係香脆既美食面前都仲可以等待!脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)一大件雞扒好似手掌咁大,真係嚇親。食落去表皮炸得香脆,唔會多炸粉,內裏肉質鮮嫩、多汁,我始終覺得椒鹽同芝士係最佳配搭!脆皮杏鮑菇(海苔)杏鮑菇炸完之後完全唔覺得食緊杏鮑菇,滿滿既海苔味啱曬唔鍾意食蔬菜既朋友脆皮花枝丸 (小辣+芝士)酥脆外皮,內裏花枝丸彈牙,配上芝士簡直錦上添花。鍾意食辣既朋友可以加辣。我買完之後係拎返屋企同屋企人share,拎住去搭車果段路一路散發着誘人既香味,令人垂涎三尺,我忍唔住偷食左幾舊炸物😛 返到屋企之後,炸物仲可以保持住香脆,實屬難得!

脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)

脆皮杏鮑菇(海苔)

脆皮花枝丸 (小辣+芝士)